dissabte, 14 de setembre del 2013

Ara INDEPENDÈNCIA



El catedràtic de Ciències Polítiques de la Universitat de Princeton, Carles Boix, va ser l'encarregat de pronunciar la conferència de la Diada Nacional de Catalunya al Saló de Cent de l'ajuntament de Barcelona. Les paraules de Boix van ser elogiades perquè va fer un repàs històric lúcid del paper de Barcelona com a capital de Catalunya i va analitzar el procés cap a l'estat propi.
Carles Boix diu a la conferència que 'el catalanisme d’avui no pot ser el que van practicar els nostres avis' perquè considera que 'l’Europa de fa tres-cents anys ja no existeix'. 
El catedràtic també va assegurar: 'Catalunya està esgotada en la incapacitat de fer valer la seva veu diferenciada a l’estat espanyol'. Creu que el país no ha de tenir por de fer el pas endavant per recuperar la seva sobirania: 'En un món globalitzat, desapareixen els avantatges de pertànyer a un gran estat'.
Al final del parlament, Boix va convidar a reflexionar sobre la situació actual: 'Totes les competències estan intervingudes, el dèficit fiscal és galopant, la llengua està assetjada i milers de joves d'una gran potència tècnica i intel·lectual són fora d'un país incapaç de retenir-los'. El catedràtic assegura que tot plegat seria desalentador si no fos perquè 'el marc de sempre ha canviat: hi ha democràcia a Europa i el comerç és global'. Per això, Boix considera que hi ha motius per l'esperança que el procés envers l'estat propi no té aturador.

dilluns, 9 de setembre del 2013

Parlament Manifestació Diada Nacional

 
Si cliqueu l'imatge teniu l'esdeveniment a facebook on podeu convidar a les vostres amistats!


Dels 193 estats de l’ONU, només 14 van fer un referéndum

La majoria dels estats s’han fet independents a traves de proclamacions o votacions parlamentàries.

I ara per ara, veig molt difícil que Espanya deixés que féssim el referèndum a Catalunya.

Per que no val que els nostres veïns totalment respectables, hagin de votar pel que volen a Catalunya. Nosaltres tampoc ens ficarem en el que volen altres territoris, siguin o siguin.

A part d’això, aquests dies se sent: “que si es faran varies preguntes, que si s’ha de pactar amb l’estat”, doncs no és això, volem una pregunta directa i clara, INDEPENDÈNCIA, SI O NO.

Si Catalunya és un país que va perdre la seva sobirania per la força de les armes, nosaltres la guanyarem per la Pau. I hauria de tindre la mateixa consideració, que els països ocupats alemanys durant la segona guerra mundial.

Primer ens van ocupar, hi van haver execucions, tortures, exili i espoli de tota mena, ara continuem patint aquest espoli.

L’oblit de la nostra història explica l’acceptació  acrítica d’un procediment independentista, que hem de carregar-nos de raons.

Els catalans no ens tenim que sentir obligats a sustentar el nostre dret mitjançant una consulta.

Només cal la proclamació del nostre Parlament, consensuada amb Europa i el mon sencer i restituirà la sobirania perduda fa 300 anys.

És de justícia històrica i ens estalviaria un desagradable procés previ a la consulta, atiat pel govern espanyol amb tots els seus recursos, ple de paranys, d’amenaces, de mentides, que tindrà com objectiu, sembrar la por i la divisió entre la població catalana.

I considero que no estem en una democràcia, ja que, El nom democràcia procedeix del terme grec demokratia , que significa "govern del poble" ( de donem , "poble" o conjunt de tots els ciutadans , i kratos , poder o govern) . Per tant, no podem conviure en un estat d’una democràcia segrestada pels poders fàctics i pels que ens espolien cada dia.

Si  voleu esteu convidats a vindre el 15 de setembre, a una reunió de la sobirania que farem a Girona, per més detalls, dirigir-vos al web  de la DUIAP.

MARATÓ PER LA INDEPENDÈNCIA. Anna Maria de la Mota.


CERCA SEARCH

Búsqueda personalizada