diumenge, 14 de juny del 2009

ELS HI DEBEM RESPECTE


Sempre m'ha semblat injust el que va passar amb els indis americans, tant del nord com del sud.
A sobre que ells són els que realment estaven al seu país, els traiem les terres, la família la tranquil • litat, ells només caçaven per menjar i vestir-se i lluitaven per defensar-se, com tot el món.
Però clar, tot això va arribar a més i ells lògicament van reaccionar d'una altra manera, que no els justifico perquè també van fer coses que no estan gens bé, però els "blancs" tampoc van fer res per arreglar-ho, tot el contrari.
Si partim de la base que els indis van ser un poble conquerit i ja sabem el que representa conquerir. És a dir, en una conquesta s'utilitza la força, si al que li estan envaint no està d'acord, llavors quan envaïts per la força, no hi ha límits.
S'utilitza tota l'agressivitat possible, sotmetre als que han perdut a l'esclavitud i si es resisteixen, els eliminem.
Des del punt de vista que nosaltres, no estàvem en aquells temps, és fàcil criticar els colons, que l'únic que intentaven era tenir una vida millor per a ells i les seves famílies.
Si volem buscar els realment culpables, no són aquests precisament, sinó que són els especuladors, els que es volen enriquir a costa dels altres, als oportunistes, a les grans companyies, que aprofiten la seva presència i busquen la protecció dels militars, per al seu propi benefici, i es van fer moltes atrocitats. 
Per posar-vos un exemple, deixant a part les persones, quan van arribar els primers expedicionaris, a l'oest americà havien 2 milions de búfals i en un període molt curt de temps, van quedar 2.000 búfals.
Pel que fa a les persones, en aquest cas, els indis, se'ls hauria de demanar perdó pel genocidi qwue van fer i van provocar les autoritats en aquells temps
Els indis haurien de tenir un poder polític, social i econòmic. Si no m'equivoco farà uns 5 anys vaig llegir en un diari seriós, que en les presons dels EUA, el que més havía era població índia, després població hispana, població negra i població blanca.
Això no vol dir altra cosa, que encara segueixen persisteix els de sempre, i em sembla que això hauria de fer reflexionar al govern, i fer que tota la població, en general, siguin iguals en drets i deures. Als indis de tota Amèrica, els devem un gran respecte.

1 comentari:

radbrowser ha dit...

all the photos here very nice.especially this one.

CERCA SEARCH

Búsqueda personalizada