dissabte, 9 de novembre del 2013

Tercera guerra mundial. Nosaltres els catalans, guanyarem amb la pau.


Sí, ja sé que alguns us espantareu, no hi ha per tant, simplement hem de fer una reflexió profunda, per començar, suposso que sabeu que tant la 1ª guerra mundial, com la 2ª guerra mundial, la va provocar Alemanya, per sort, las van perdre les dues.
Però ara estem vivint la tercera guerra mundial, y no us extranyeu ni res per l'estil, simplement, Alemanya està fent una ofensiva econòmica contra el sud d'Europa, i crec que tothom s'ha donat compte, primer van crear un grup amable, i ara la sra. Merkel, s'aprofita del seu poder, per quedars-ho tot, semblava una broma de mal gust, però la realitat, és que aquesta broma ja dura massa.
Dit això, no crec que als catalans ens hagi de preocupar ser o no a la Unió Europea, ja que si les seves normes fan que la nostre economía sigui seva i no nostra, no seria just.
Voler la independència d'Espanya és un desitg que ha d'anar més enllà, llogicament si ens treiem la llosa espanyola, serà maravellòs i els catalans ho necessitem. Primer ser independents i desprès ja veurem si ens interessa ser a l'UE o no. Certament hi han altres opcions pel lliure comerç, els catalans no hem de patir, que segurament quan siguem independents, ens vindràn al darrere.
La EFTA, acualment, agrupa els països que van preferir no ingressar a la Unió Europea: Liechtenstein, Suïssa, Noruega i Islàndia.
Catalunya podria estar preparant la seva entrada a la EFTA per l'endemà mateix de la independència, segons algunes fonts polítiques. L'Associació Europea de Lliure Canvi (també coneguda per les sigles en anglès EFTA - European Free Trade Association) és un bloc comercial creat el 4 de gener de 1960 per la Convenció d'Estocolm, com a alternativa a la Comunitat Econòmica Europea (CEE) del 1957, pels països Àustria, Dinamarca, Gran Bretanya, Noruega, Portugal, Suècia i Suïssa. Va entrar en vigor al juny de 1960. El 1961 s'hi va afegir Finlàndia el 1970, Islàndia i el 1991, Liechtenstein. El seu objectiu consisteix a afavorir l'expansió econòmica i l'estabilitat financera de tots els seus membres.
Després que alguns estats abandonèssin l'EFTA per entrar a la CEE (com ara la Gran Bretanya, Dinamarca, Portugal, Àustria, Suècia i Finlàndia), l'EFTA s'ha reduit a un selecte grup d'estats amb el més alt nivell de vida del continent europeu: hi romanen dos països alpins (Liechtenstein i Suïssa) i dos països nòrdics (Noruega i Islàndia). Per tant, Catalunya seria l'únic país mediterrani en formar-ne part. A més, Espanya mai en podria boicotejar l'ingrès perquè mai n'ha estat membre. 

D'altra banda, cal tenir en compte que l''EFTA pertany a l'Espai Econòmic Europeu (EEE), que va començar a existir l'1 de gener de 1994, amb motiu d'un acord entre països membres de la Unió Europea ( UE ) i de l'Associació Europea de Lliure Comerç ( EFTA ). La seva creació va permetre als països de l'EFTA poder també participar en el mercat interior de la Unió Europea sense haver de adherir-se a la UE.

Tanmateix, Suïssa, com a membre de l'EFTA, per la seva banda, també va rebutjar per un 49,7% entrar a formar part de l'Espai Econòmic Europeu en un referèndum nacional celebrat el 6 de desembre de 1992. Actualment les relacions d'aquest país alpí amb la UE estan regides per un conjunt de tractats bilaterals com a membre de l'acord Schengen des de 2008 .

1 comentari:

xavi ha dit...

molt interesant felicitats

CERCA SEARCH

Búsqueda personalizada